У четвер 1-го лютого о 19:00 запрошуємо на вернісаж "Присутність літа", виставка живопису Павла Пономаренка. Подія відбудеться з участю автора, експозицію можна оглянути щодня з 10:00 до 19:30, вхід вільний.

У більшості сюжетів бачимо присвяту жінці - центральному символу теплого літа. Кілька - про Азовське море, яке є частинкою ідентичності мешканців Маріуполя, звідки автор зі сім’єю виїхав у березні 2022-го.

Це третя персональна виставка у Львові. Усі роботи намальовані тут, давніші згоріли у майстерні або залишились в окупації. З улюблених мистецьких напрямків — авангард, кубізм, абстракція, тож і власні роботи у пропонованій збірці створені у цьому руслі.

Про автора

Павло Пономаренко народився у 1979-му в Маріуполі. Здобув технічну освіту у Харківському національному університеті радіоелектроніки по спеціальності “Комп'ютерні мережі та системи”. Усе життя малював, а з 2011-го усвідомлено займається мистецтвом. З 2022-го мешкає у Львові, у професійній біографії живопис тепер є головним пріоритетом.

Перша персональна виставка відбулась у Маріуполі, наступні:
- 2022 - “Рефлексії” у “ХотАртХолі” палацу Гната Хоткевича;
- 2023 - "Люди важливих професій" у "SENSEHUB", (Львів, 24.04-24.05);
- 2023 - "Міцність кольору" у Артцентрі (Шостка, 13.07-15.08);
- 2023 - "Міцність кольору" у галереї Русі Карабіберова (Нова Загора у Болгарії, 21.07-11.08);
- 2023 - “МореПляж” у галереї “Світло” (Львів, 25.08-17.09);
- 2023 - "Нерозказані історії" у художньо-меморіальному музеї Осмьоркіна (Кропивницький, 15.09-31.10).

Член спілки НСХУ з 2017 року, учасник всеукраїнських та міжнародних виставок. В своїх роботах пропонує бачення навколишнього світу через аналіз геометричних форм.

У неділю 7-го січня о 15:00 запрошуємо насолодитися смаколиками, дружньою бесідою під улюблені мелодії ретро. Для гостей кав'ярні Роксоляна Мисько-Пасічник підготувала "Музичний десерт".

"Є у Львові багато затишних кав'ярень, але одна - особлива. Це місце, наповнене шармом візуального мистецтва, вишуканим ароматом кави, солодощів на всі смаки і звуками раритетного піаніно, що пам'ятає давні ритми пристрасного танґо, ніжного вальсу, веселого фокстроту і прагне, аби ці мелодії продовжували звучати і сьогодні..."

У січні запрошуємо на виставку живопису Давида Багалішвілі. Експозицію можна оглянути щодня з 10:00 до 19:30, вхід вільний.

Побачимо міські панорами і затишні натюрморти в контрастних емоційних кольорах і цікавих композиційних рішеннях. Знайомі вежі та вулички нашаровуються і запрошують у новий маршрут Львовом, сконструйований уявою автора.

“Багато років я займався графікою, але остаточно вибрав для себе техніку олійного живопису на полотні. Олійні фарби дають мені можливість легко керувати лініями і кольором. Щоб передати правильні переходи між кольорами, потрібен час, а не поспіх у роботі. Ми, грузини, дуже емоційний народ. Я хочу використовувати контрастні кольори, бо це дозволяє висловлювати емоції. Мій улюблений колір — червоний, колір вина і крові, що символізує радість життя і її протилежність. Пошук балансу між ними є сутністю людського життя”.

Про автора

Народився 1963-го у Сігнагі, Грузія. У 1983-му році закінчив художнє училище ім. М. Тоїдзе у Тбілісі, спеціальність — скульптура. Потім навчався в Інституті прикладного та декоративного мистецтва у Львові (тепер - Львівська академія мистецтв).

Член Міжнародної грузинської федерації мистецтв (Georgian International Federation of Arts GIFA).

Займався графікою, колажем, скульптурою. Зараз займається живописом та гризайлем.


Друзі, дякуємо, що були з нами у 2023-му! Складний був рік, бажаємо, аби наступний був кращим і ближчим до Перемоги. Дякуємо ЗСУ за можливість жити і працювати у незалежній Україні з надією на краще.

Про всяк випадок нагадуємо, що 31-го працюємо до 18:00, а у понеділок 1-го січня - з 13:00. До зустрічі!

Друзі, вітаємо з Різдвом! Нехай це світле свято принесе затишок, спокій і надію на краще. Дякуємо військовим і усім, хто служить і бореться за нашу країну, за можливість привітати один одного. Христос народився!

Дорогі друзі, просимо звернути увагу на зміни в нашому графіку праці у святкові дні, аби ми не розминулися. Працюємо і чекаємо вас:
  • НД 24/12 з 10:00 до 16:00;
  • ПН 25/12 відпочиваємо;
  • ВТ 26/12 з 10:00 до 20:00;
  • СР 27/12 з 10:00 до 17:30;
  • НД 31/12 з 10:00 до 18:00;
  • ПН 1/01 з 12:00 до 20:00.
Інші дні, крім вказаних вгорі, працюємо як звичайно - з 10:00 до 20:00. До зустрічі!

У вівторок 5-го грудня о 18:00 запрошуємо на вернісаж виставки Дарії Зав’ялової “Прогулянка містом”. Експозицію можна оглянути щодня з 10:00 до 19:30 впродовж грудня, вхід вільний.

Оглянемо приватну колекцію вілл, кам'яниць, архітектурних деталей, зібрану авторкою під час прогулянок Львовом, Венецією, польськими Красичином, Любліном, Вілянувом. Зараз не усі будівлі в такому доброму стані, як би мріялося, натомість на малюнках їхня краса триває - рідна столярка прикрашає фасади, до вишуканого ковальства огорож допасовані палісадники, тішить око гармонійна кольористика. Така прогулянка містом - наша мрія, тож тішимось, що триватиме увесь грудень. У збірці 23 акварельних і графічних робіт, створених від 2019-го і до тепер.

Дарія Зав’ялова: “Уся ідея в назві. Прогулянка не як дія, а як стан душі, коли споглядаємо своє або чуже місто в загальних рисах і в деталях без конкретної мети. Коли місто розгортається перед очима як персонаж. Тут мало туристичного історичного Львова, натомість багато непопулярного — з маленькими вуличками, хвірточками. Більшість робіт зроблені за ескізами під час прогулянок, одразу на ходу, а у деталях пропрацьовувались вже вдома. Це дуже камерна виставка, не концептуальна, присвячена місту, яке я люблю”.

Про авторку

Народилась, живе і працює у Львові. Освіта – Львівська Національна Академія мистецтв, спеціальність - художній текстиль, рік випуску - 1983.

Створила більше 80 вистав як сценограф і художник з костюмів, в Першому театрі, а також в інших театрах Львова, Тернополя, Дрогобича, Луцька, Дніпра.

Постійно працює в царині художнього текстилю, учасниця більше 100 всеукраїнських і міжнародних виставок традиційного і сучасного текстилю. Також займається живописом, графікою і авторською лялькою. Брала участь в багатьох художніх проектах, зокрема міжнародному фестивалі “Ляльковий світ”, фестивалі арт-моди “Зірки Галичини”. Учасник більш як 100 виставок художнього текстилю, живопису та інших мистецьких проектів.

Роботи Дарії Зав’ялової знаходяться в приватних колекціях в Польщі, Чехії, Німеччині, США, Канаді, Сінгапурі. Член Національної спілки художників України, Заслужений художник України.

Величезну роль в творчому житті відіграла багаторічна людська і творча дружба з видатною історикинею мистецтва Наталкою Космолінською ( 1964 – 2019), яка була ідейним натхненником, організатором і куратором більшості виставок і позатеатральних проектів художниці.

Персональні виставки:

  • 1992 - Національний музей у Львові (разом з Наталкою Шимін і Ніною Лапчик);

  • 2002 - проєкт “Нівідкіль з любов`ю” у КМЦ “Дзиґа” (текстиль, акварель);

  • 2005 - проєкт “Ex ponto”, Муніципальна галерея у Харкові (текстиль, театральний ескіз);

  • 2009 - проєкт “Deus conservat Omnia”, галерея “Primus” (гобелени, авторські ляльки, живопис);

  • 2014 - виставка “Міський нотатник” у Львівському Палаці Мистецтв, (живопис);

  • 2015 - проєкт “Шовк і льон” (разом з Оленою Зотовою) у галереї “Зелена канапа” (текстиль, авторська лялька);

  • 2019 - Галерея сценографії “Сценографи Першого театру” (разом з Мар`яном Савіцьким і Богданом Поліщуком) (театральні ескізи);

  • 2019 — виставка пастелей “Забуті вілли” у кав`ярні-галереї “Штука”;

  • 2019 - проєкт “Місто і сад” у галереї “Зелена канапа” (акварелі і текстиль);

  • 2020 - графічна серія “Дім Джульєтти” у кав’ярні-галереї “Мазурек”;

  • 2021 - виставка до 100-річчя Першого театру “Сцена Першого” - куратор і учасник у Галереї сценографії;

  • 2022 - спільний проєкт з Оленою Зотовою “Календар” у галереї “Зелена канапа” (арт текстиль, колаж).


У середу 1-го листопада о 18:00 запрошуємо на вернісаж виставки живопису Миколи Чорнія “Відлуння”. Експозицію можна оглянути щодня з 10:00 до 19:30 впродовж листопада, вхід вільний.

Микола Чорній: “До створення мене надихнуло весілля найкращої подружки. Оце передчуття, очікування, хвилювання, радість, сум. Тут присутні етнічні мотиви, бо ще змалку була любов до народности, тому саме в цій серії хотів передати дитячі спогади, бо саме з дитинством мені асоціюється подруга. Щодо самого живопису, то старався оминати шароварні речі і передати, власне, крій строю в мінімалістичному варіанті через улюблену палітру та різкі лінії”.

Про автора

Народився 1995 року у Пустомитах. Навчався в НУ “Львівська політехніка” на кафедрі дизайну і основ архітектури. Автор персональної виставки “Вибір” в Галереї органного залу.


У неділю 1-го жовтня о 18:00 запрошуємо на вернісаж виставки пленерних робіт “Оброшино. Воздвиження Чесного Хреста з руїни”. Експозицію можна оглянути щодня з 10:00 до 19:30 впродовж жовтня, вхід вільний.

Влітку товариство художників разом із Євгеном Булавіним, колекціонером і засновником кав’ярень “Штука” і “Мазурек”, підтримало локальну ініціативу зберегти костел Воздвиження Чесного Хреста 1791-го року у Оброшині. Перші кроки — армуючий пояс і перекриття, перші кошти на які акумуються від продажу робіт, створених під час пленеру у серпні.

П'ятнадцять авторів, що беруть участь у виставці: Квітослава Булавіна, Віктор Волошенко, Оксана Волошенко, Тамара Волошенко, Ганна Животовська, Тетяна Казанцева, Олена Каменецька-Остапчук, Соломія Ковтун, Орест Мацейко, Емілія Сичева, Анна Старух, Петро Старух, Ярослав Стабрин, Діна Турук, Ірина Фартух.


У вівторок 5-го вересня о 18:00 запрошуємо на вернісаж виставки живопису Ігоря Теплого “Тепла осінь міста”. Експозицію можна оглянути щодня з 10:00 до 19:30 впродовж місяця, вхід вільний.

Художник створив свій власний стиль, який базується на ідеях "пуантилізму" та "симультанізму", тобто стилістичних напрямках європейських художників кінця ХІХ - початку ХХ століття. Однак, не просто творить в тій чи іншій манері, а специфічно її інтерпретує, переломлюючи через призму як столітнього досвіду, так і українських національних сюжетів. Надає будь-чому кольору і складає з частинок свою картину світу — різнокольорову. У вересневій виставці зустрінемо авторську інтерпретацію осені у Львові.

Про автора

Народився 1967-го року у Львові. Закінчив Львівську Національну Академію Мистецтв. Вчителі з мистецтва - Володимир Риботицький, Олександр Ярема, брав приватні уроки в Карла Звіринського (також М. Яціва, В. Манастирського, В. Черкасова, Р. Василика).

Виставкова та творча діяльність з 1991-го. А з 1997-го займається розписом і оздобленням сакральної архітектури (церков). Зараз в доробку понад 25 об’єктів в Україні, Румунії та Польщі, зокрема: церква святих Володимира і Ольги у Львові, собор Преображення Господнього у Коломиї, церква святого апостола Андрія Первозваного у с. Хоружівка Сумської обл., церква святого Володимира у м. Лугож в Румунії, церква святих апостолів Петра і Павла в с. Красна на Мароморощині в Румунії, Михайлівська церква у с. Верин на Львівщині, Успенська церква у с. Чишки на Львівщині.