У неділю 2-го липня о 18:00 запрошуємо на вернісаж виставки живопису Валентини Іванової “Дотик до краси”. Експозицію можна оглянути щодня з 10:00 до 19:30 впродовж місяця, вхід вільний.

Валентина Іванова: “Більшу частину свого життя я живу в місті. Малювати рослини — це спосіб спілкування з природою, спосіб відтворення того, чого так не вистачає. Цей живопис на певний час замінив мені відпустки, поїздки, зустрічі з друзями, прощання з близькими. Через живопис я споглядаю за тим, як пробиваються нові паростки і відквітають старі квіти, як лопухи кактусу розвертаються до сонця, як живе тримається землі, і наскільки рослини прекрасні саме в своєму природному середовищі, під світлом неба. Тому я писала їх з натури, не зірваними, в природі”.

Про авторку

Працює в сфері живопису, графіки, інсталяції. Вивчала живопис і малюнок в майстернях українських майстрів і викладачів. Отримала художню освіту в Берліні в 2022 році.

Приймає участь у колективних виставках сучасного мистецтва та виставках живопису. Як живописець регулярно їздить на українські і міжнародні пленери. Робить інсталяції та арт обʼєкт в сфері сучасного мистецтва, виставляються в Німеччині, Польщі, Великобританії, Україні. Роботи знаходяться в постійному фонді музею революції Гідності в Києві та в музеї Берлінської стіни в Берліні.


У суботу 24-го червня о 17:00 запрошуємо на презентацію збірника пісень Лідії Королевич-Липки "В пісні повертаюся до вас...", що вийшов друком у львівському видавництві "Растр-7", вхід вільний.

14 березня 2023 року минуло століття від дня народження композиторки-піснярки Лідії Королевич-Липки (1923-1951), яка походила зі славного музичними традиціями роду Нижанківських. Ліда Королевич є автором музики і слів близько двох десятків ліричних пісень, написаних в 1940-х роках, для яких характерними є танцювальні ритми танґо і вальсу. Вони часто звучали на студентських вечорах в авторському виконанні, а також – у виконанні тріо сестер Королевич Надії, Софії та Лідії.

В наш час ці пісні отримують друге життя завдяки, передусім, заслуженій артистці України Лілії Кострубі, котра включила окремі з них до своєї концертної ретро-програми "Лети, моя пісне...". До пропонованого збірника увійшло одинадцять пісень Лідії Королевич-Липки, які аранжував для голосу в супроводі фортепіано та скрипки відомий львівський музикант, скрипаль і композитор Юрій Польовий.

В рамках Свята музики у Львові у середу 21-го червня запрошуємо на концерт ансамблю єврейської пісні "Shtrudl-band", заснований при громаді "Тейва". Початок о 18:00, вхід вільний.

Скуштуємо музичні смаколики з різноманітного меню, що складається з пісень на їдиш, івриті, нігунів* (*якщо цей пункт вам ще не знайомий, рекомендуємо звернути особливу увагу - ми приготуємо їх разом).

"Shtrudl-band" - дійсний член європейської асоціації єврейських хорів і представляв Україну та Львів на фестивалях у Відні, Римі, Лондоні, Ферарі.

У суботу 17-го червня о 18:00 запрошуємо на діалог між львівськими поетесами Світлою та Завіршованою, вхід вільний.

Наскільки різними можуть бути вірші авторок, що живуть у одному місті? На що надихає Львів різних мисткинь? Хтось запалює світло у своїх словах, хтось завіршовує óбрази та емоції. Чи здатна ця поезія сплестися у розмову?

У суботу 10-го червня о 16:00 запрошуємо на презентацію слайд-фільму Олега Надашкевича про творчість відомої львівської художниці Вікторії Ковальчук.

Рецепт відпочинку у нас цієї неділі - прохолодні напої, поки на вулиці пече, найкращі друзі поруч, щоб мило побалакати, і акордеонні мелодії з настроєм мандрів старою Європою. Чекаємо вас увесь день, а з музикою - о 15:00.

Вхід вільний, резервація столиків - 0975868195.

У п’ятницю 26-го травня о 18:00 запрошуємо на фінісаж виставки “Polistylistyka” Ярослава Босенка, під час якого відбудеться аукціон нових робіт автора для реставрації фасаду кам’яниці на Котлярській, 8.

“Polistylistyka” - це виставка-перформанс, що складається з двох частин. Основною частиною є диптих з двох жіночих портретів “Сніг у Толедо” і “Присвята Яну ван Ейку”. “Сніг у Толедо” — витончене, але разом з тим монументальне полотно, погляд художника в сторону сецесії. “Присвята Яну ван Ейку” — це перегляд всієї портретної традиції від Яна ван Ейка до живописного синтезу Карла Звіринського і Піта Мондріана, творення монументальної картини-портрету, де переосмислюються досягнення великої пластики від Єгипту до готики і проторенесансу, від проторенесансу до Моранді і Вазарелі.

Друга частина виставки — благодійний аукціон з дев’яти живописних видів 40*40см за акційною ціною. Подарунок львівським естетам і поціновувачам живопису.

У суботу 6 травня о 18:00 запрошуємо на вернісаж виставки “Polistylistyka” Ярослава Босенка. Експозицію можна оглянути щодня з 10:00 до 19:30, вхід вільний.

Ярослав Босенко: “Проект охопить 11 робіт — диптих жіночих портретів і дев’ять пейзажів. Дві монументальні роботи продовжуються у пейзажах невеличкого формату, що разом творять травневий поетичний щоденник із зафіксованими настроями-станами”.

Про автора

Босенко Ярослав Васильович народився 12 серпня 1977 році у Києві в родині художників. Закінчив Республіканську художню середню школу ім. Т. Шевченка в 1995 та НАОМА в 2002 році, де займався в майстерні жанрового живопису В. Пузиркова та майстерні історичного живопису Ф. Гуменюка. Приймає участь у національних виставках живопису, організованих Спілкою художників України. Автор кількох персональних виставок.


Усе квітне, аромати збивають з ніг. Не подужаємо конкуренції з прогулянкою на природі, але до чи після у неділю 30-го квітня о 17:00 запрошуємо на найкращу недільну каву під акомпанемент добірного французького шансону. Акордеон, Едіт Піаф, улюблені люди поруч. Заходьте, щоб відпочити!

У неділю 23-го квітня маємо для вас кілька запрошень. О 17:00 кличемо на фортепіанний концерт Богдана Лимаря. Улюблені мелодії, віртуозне виконання, вхід вільний.

А вже через годину о 18:00 запрошуємо на фінісаж третього етапу аукціону для реставрації фасаду Котлярської, 8. Буде нагода роздивитись вільні лоти наживо і забрати їх без змагань, за першою ж ставкою - https://bit.ly/3ZutdoW. Дуже зрадіємо вашій участі, приєднуйтесь.