24.06 2023: Презентація збірника пісень Лідії Королевич-Липки

У суботу 24-го червня о 17:00 запрошуємо на презентацію збірника пісень Лідії Королевич-Липки "В пісні повертаюся до вас...", що вийшов друком у львівському видавництві "Растр-7", вхід вільний.

14 березня 2023 року минуло століття від дня народження композиторки-піснярки Лідії Королевич-Липки (1923-1951), яка походила зі славного музичними традиціями роду Нижанківських. Ліда Королевич є автором музики і слів близько двох десятків ліричних пісень, написаних в 1940-х роках, для яких характерними є танцювальні ритми танґо і вальсу. Вони часто звучали на студентських вечорах в авторському виконанні, а також – у виконанні тріо сестер Королевич Надії, Софії та Лідії.

В наш час ці пісні отримують друге життя завдяки, передусім, заслуженій артистці України Лілії Кострубі, котра включила окремі з них до своєї концертної ретро-програми "Лети, моя пісне...". До пропонованого збірника увійшло одинадцять пісень Лідії Королевич-Липки, які аранжував для голосу в супроводі фортепіано та скрипки відомий львівський музикант, скрипаль і композитор Юрій Польовий.