17.08 2021: Кіноклуб Олега Яськіва: "Злочин через кохання"

У вівторок 17 серпня о 18:30 у Кіноклубі Олега Яськіва відбудеться показ і обговорення фільму Алена Корно "Злочин через кохання" (Франція, 2010).

Режисерський стиль Алена Корно важко впіймати: то прекрасний омаж бароковій музиці в "Усі ранки світу", то кримінальний детектив "Друге дихання", то офісний трилер про японські правила життя "Страх і трепет". Майстер екранізацій (бестселери Паскаля Кіньяра, Амелі Нотомб, Луї Гарделя, Джеймса Томсона), у якого знімалися провідні французькі актори Ів Монтан, Катрін Деньов, Філіп Нуаре, Жерар Депардьє, Даніель Отей. Словом, талановитий, начитаний і шанований у найбільш кінематографічній країні режисер.

"Злочин через кохання" - ще одна родзинка його спадщини. На жаль, остання, випущена в світ вже після смерті від раку.
Це детективна історія на вічну тему кохання, невичерпної конкуренції жінок, змагання не так їхніх тіл, як їхніх розумів, за лідерство над чоловіками.
Втім, цей фільм з того гатунку детективів, в яких сам злочин важить менше, аніж мотивації героїнь та зіткнення їхніх раціональних характерів та жіночого шарму. Дві сильні жінки, які конкурують не лише за ліжко з чоловіками, але більшою мірою за право на владу над ними, бо мова йде про міжнародну компанію, в якій звичайно ж переважають чоловіки.

І знову дві топові кінозірки двох вікових генерацій Крістін Скотт Томас та Людівін Саньє творять ідеальну пару для цієї психологічної, камерної , можна сказати навіть офісної драми.

Фільм утримує увагу до кінця. Головно за рахунок інтелектуального змагання жінок, хоча їхня еротична привабливість на тлі щенячої розгубленості чоловіків безумовно додає гостроти перегляду.

На тему мотивацій героїнь, як на екрані, так і в нашому повсякденному житті можна говорити багато. На щастя, художні вартості фільму тільки заохочують до цього.
Тому приходьте і будемо розплутувати клубок людського підсвідомого разом.

Читайте про хороше кіно - http://prostir-kino.com.ua/