08.06 2021: Кіноклуб Олега Яськіва: "Жива плоть"

У вівторок 8 червня о 18:30 у Кіноклубі Олега Яськіва відбудеться показ і обговорення фільму Педро Альмодовара "Жива плоть" (Іспанія-Франція, 1997).

Олег Яськів: "Свого часу цей фільм став початком зрілого періоду творчості великого майстра європейського кінематографу. У ньому залишилося все найкраще, що було у ранніх фільмах Альмодовара і проявилися найкращі риси майбутніх шедеврів режисера. Перед нами справжня гра пристрастей, настільки гаряча, наскільки її може розпекти південне сонце Іспанії. Режисер був і залишається неперевершеним майстром гармонії візуального та вербального. А музика Альберто Іглесіаса, яка орнаментує всі фільми майстра, неодмінно довершує занурення у дивовижний світ образів та пристрастей його фільмів.

«Фільм став танцем пристрасті для п’яти героїв» - говорив сам режисер. Можна лише додати, що цей гарячий танець настільки ж еротичний, наскільки і трагічний, адже фільм переплітає жанри психологічної драми, кримінального трилеру та еротичної мелодрами. Відтак, як і всі кращі роботи Альмодовара, він настільки провокативний, що не залишає байдужим кожного, викликає на дискусію та залишає післясмак.

Можливо, літо варто розпочинати саме з такого пристрасного, соковитого, дискусійного кіно".


Carne Trémula, Pedro Almodovar, 1997

Читайте про хороше кіно - http://prostir-kino.com.ua/