03.01 2022: Відкриття виставки "Мої Карпати"

3 січня о 18:00 запрошуємо на відкриття виставки живопису Богдана Салія “Мої Карпати”. Оглянути експозицію можна щодня з 10:00 до 19:00 до кінця місяця, вхід вільний.

Живописні роботи автора відкривають нам яскравий світ Карпатських гір. Бачимо вершини та полонини, гірські ріки та високогірні озера у різні пори року, світанки та заходи сонця. Художник сам багато мандрує Карпатами, і малює гори не традиційно «з низин» - села, хати, копички сіна, а зображає їх так, як бачить їх з висоти гірських хребтів і вершин. В експозиції представлені пейзажі різних куточків Карпат: Бойківщина, Гуцульщина, Закарпаття, Буковина.

Богдан Салій: “Вперше я побачив Карпати, коли мені було сім років. З того часу пройшло багато часу та пройдено тисячі кілометрів нашими горами. Я бачив гори теплі і холодні, веселі та сумні… Гори величні, похмурі, містичні, таємничі, туманні, хмарні і сонячні, дощові і засніжені, гори грізні і гори лагідні… На цій виставці пропоную вашій увазі гори яскраві!".

Про автора

Народився в 1971 році у Львові. З 1988-го по 1993-й рік навчався у Львівській національній академії мистецтв за спеціальністю «Художнє скло». З 1999-го по 2019-й рік працював викладачем кафедри «Реставрація творів мистецтва» у Львівській національній академії мистецтв.

Працює в галузі станкового живопису, графіки та комп'ютерної графіки. Учасник багатьох художніх виставок в Україні та за кордоном. Автор семи персональних виставок. Роботи знаходяться в приватних колекціях в Україні та за кордоном.