12.08 2019: Відкриття виставки "Добридень, пане Левинський"

У серпні кав’ярня-галерея «Штука» запрошує до розмови про Івана Левинського – видатного будівельного підприємця, архітектора, професора і громадського діяча. Завдяки проекту «Добридень, пане Левинський», що буде репрезентований 12 серпня о 18:00 авторами Юрієм Завербним, Тетяною Казанцевою, Євгеном Булавіним і Володимиром Турецьким, зануримось у місто епохи Левинського, про яке свідчитимуть колекційні артефакти - кахлі, плитки, плани будинків, ретро фото і поштівки.

Тетяна Казанцева: «Іван Левинський – людина, що завжди поруч з нами. Ми живемо в його місті, у створених ним кам’яницях, милуємося красою архітектури та насолоджуємося їхньою зручністю. Тогочасний Львів не здається нам аж таким недосяжним, якщо ми знайомі з його визначним творцем. Тож запрошуємо до знайомства!».

Партнери проекту – Роман Метельський, «Фотографії старого Львова», ТзОВ «Рамар» на Листопадового Чину, 11. Експозицію можна оглянути щодня з 1 по 31 серпня від 10:00 до 21:00, вхід вільний.

Про авторів

Юрій Завербний – колекціонер, дослідник Львова.

Євген Булавін – лікар, шанувальник української мистецької спадщини, мистецький керівник кав’ярні «Штука».

Тетяна Казанцева – історик архітектури, дослідниця поліхромії архітектури Львова, доцент кафедри дизайну та основ архітектури НУ «Львівська політехніка».

Володимир Турецький – архітектор.